Mindfulness in Haarlem met Anne Cox

Denken, doen en voelen

In de behandeling kan Mindfulness een belangrijke rol spelen. Bij veel klachten speelt de relatie tussen denken, doen en voelen een belangrijke rol. Dan is de verhouding tussen die drie niet in balans. Je denken gaat als het ware aan de haal met dingen die in je leven gebeuren. Je piekert, je doet dingen niet die je wel zou willen doen, je bent er eigenlijk met je hoofd niet bij.

Mindfulness geeft je hele concrete handvatten om dat obstakel te doorbreken. Je zult merken dat als we mindfulness gebruiken, ik dat meestal in het begin van de behandeling doe. Daarmee doorbreken we patronen en vastlopende denkcirkeltjes waarna je echt ‘aan het werk’ kunt.

Haalt het laagje ‘gedoe’ weg

Mindfulness staat voor ‘leven met aandacht’, je leert de dingen die op je pad komen aan te gaan zonder het jezelf onnodig moeilijk te maken, je leert je eigen valkuilen in denkpatronen te herkennen en te veranderen, en je leert wat milder naar jezelf te kijken. Eigenlijk hele eenvoudige, basale vaardigheden die bijna niemand in onze westerse samenleving meer beheerst.

Met opgewekt gemoed

Overigens, mindfulness helpt je anders in het leven te staan. Dat is een mooie bijkomstigheid, want naast het concrete werk aan je klacht, merk je meer van je leven, jouw kwaliteiten en kun je meer genieten van de mooie kleine momenten. Daardoor werkt Mindfulness niet alleen met een concrete vaardigheid, maar ook met een positieve grondhouding – en dat is zeker net zo belangrijk.

Een eerste stap

Mindfulness lost je problemen niet op maar opent een venster om ze op te kunnen lossen. Het is de eerste, vaak noodzakelijke, stap op weg naar beter.

Meer informatie

Wil je meer weten, kijk dan ook even op minned.nl, daar vind je alle informatie over Mindfulness, speciale yoga en meditatietechnieken en een aantal handige oefeningen om meteen te proberen. Of vraag naar de speciale Mindfulness training.

Contact

Wil je eens bij mij langskomen? Bel of mail voor een afspraak naar Mindfulness Haarlem, ter attentie van Anne Cox.